Kruiden tegen bloedarmoede

Niet alleen geneeskruiden met ingewikkelde namen bieden een helende werking bij bloedarmoede. Gewone keukenkruiden zijn je grootste vrienden. Het gebruik van keukenkruiden op zich is niet genoeg maar als je dit ziet als een onderdeel van een groter plan, kun je met voeding anemie tegen gaan. Er zijn namelijk ook groente- en fruitsoorten die anemie bestrijden. Het gebruik van keukenkruiden kan een leuke aanvulling zijn. Met sommige kruiden kun je ´s morgens al beginnen, bij een havermout.


Keukenkruiden doen het niet alleen

Van keukenkruiden gebruik je te weinig om er medicinaal op te vertrouwen, of je moet gelijk een peterseliesoep maken, wat overigens best een goed idee is. Keukenkruiden kun je samen met groenten en fruit tegen bloedarmoede inzetten om op natuurlijke wijze van de ziekte bloedarmoede af te komen. Keukenkruiden die bloedarmoede tegengaan kunnen de werking van de andere kruiden, groenten en fruitsoorten versterken. Daarnaast is het mogelijk om geneeskruiden te nemen die bloedarmoede bestrijden. Kruiden bevatten over het algemeen meer mineralen dan groenten. Daarom is het goed om groenten aan te vullen met kruiden, om een extra ijzerrijk maal te verkrijgen.

 
Peterselie

Peterselie bevat zeer veel ijzer maar andere mineralen zitten er eveneens in ruime mate in. Peterselie kan gewoon in je eigen tuin groeien of in een bloembak met kruiden in de vensterbank. Van peterselie kun je een soep maken. Deze heeft bijzonder veel mineraalwaarde. Kook een hele bos fijn gesneden peterselie een paar minuten in ruim water en blender het fijn met een handblender. Voeg er ook wat room aan toe. Zo maak je een ijzerrijke soep. Als je veganistische room wilt gebruiken kun je amandelmelk inzetten.