Zoete aardappel reguleert bloedsuikerspiegel!

De zoete aardappel is een aardappelsoort die niet uit Zuid-Amerika komt, zoals de gewone aardappel. In Nieuw-Guinea is een vallei ontdekt tijdens de Tweede Wereldoorlog; de baliemvallei. De aldaar wonende Papua´s verbouwden wel 50 verschillende soorten zoete aardappelen. Zoete aardappelen worden ook wel verkocht onder de naam batatas of bataten.


Barstensvol vitamine A

De zoete aardappel staat in de top 5 van groenten met een hoog vitamine A-gehalte. In een ons zoete aardappel zit 400% van de ADH aan vitamine A. Verder bevat het veel vitamine C, B3, B5 en B6. Ook zitten de mineralen mangaan, kalium en koper veel in zoete aardappel. Betacaroteen maakt samen met de fytonutriënten sporamine, cyanidine en peonidine de zoete aardappel tot een groente tjokvol antioxidanten.


Reguleert insulineniveau

Adipectine in de zoete aardappel reguleert het insulineniveau; daardoor is deze groente bij uitstek geschikt voor mensen met diabetes.

Tegen kanker

Uit Japans onderzoek blijkt dat de zoete aardappel kankerwerend werkt. Het induceert de plotselinge dood van kankercellen, ofwel apoptose. De belangrijkste werkzame stoffen, naast antioxidanten zijn omega 3 en 6 vetzuren; deze zijn hard nodig om kanker te weren. Wil je meer weten hoe deze omegavetten cellen van zuurstof voorzien en zo kanker weren, lees dan het boek ´Het verzwegen verhaal over kanker´ van Brian Peskin. Hij zegt dat vooral gezonde oliën een perfecte omega 3 en 6-bron zijn maar uit persoonlijk emailcontact tussen Thomas Dijkman en Brian Peskin blijkt dat hij ook de omega 3 en 6 vetzuren uit groenten een waardevolle hulp toeschrijft in het voorkomen en genezen van kanker.

Mix het met gewone aardappel

De zoete aardappel kun je koken samen met gewone aardappel. Dan eet je oranje en gele aardappelen door elkaar. Je kunt hem gewoon opbakken; ook dan is hij snel gaar. Verder is in tegenstelling tot gewone aardappel de zoete aardappel rauw te eten in een salade! Rasp hem en Genees smakelijk!