De 45 meest geneeskrachtige groenten

Het boek de 45 meest geneeskrachtige groenten is een antwoord op de vraag van de moderne mens of er geen wetenschappelijk verantwoorde alternatieven bestaan om te genezen. Het is duidelijker dan ooit dat de mens veel eraan moet doen om gezond te blijven. De omstandigheden in de moderne maatschappij zijn dermate veranderd dat het gemakkelijk is om ziek te worden. Het gebruik van pesticiden, milieuvervuiling, een passief leven leiden, de magnetische straling van elektronische apparatuur en grote mate van stress dragen daar aan bij. Deze oorzaken kunnen we persoonlijk nauwelijks beïnvloeden. Wat we wel kunnen doen is: extra gezond eten. Als je weet dat je aanleg hebt voor een bepaalde aandoening, kun je daar de juiste groenten bij vinden om deze te verhelpen. 

 

Niet alleen groenten hebben medicinale waarde 

Behalve groenten zijn er fruit, noten, zaden, graansoorten, oliën en zuivel die de mens kan helpen. Zelfs vlees kan in sommige opzichten ons helpen om ziekten buiten de deur te houden. Wetenschappelijk onderzoek uit januari 2014 van Mike Adams toont echter aan dat vlees net als vele plantaardige producten over gifstoffen beschikt. Dat is een onbedoeld bij-effect van het leven in de moderne samenleving. In plantaardige producten zitten vezels; deze binden gifstoffen zoals arsenicum, cadmium, aluminium, kwik en lood aan zich. Vlees heeft deze vezels niet; alle gifstoffen die in vlees zitten worden rechtstreeks door het lichaam opgenomen. Los daarvan blijft vlees een uitstekende proteïnenbron. Het is niet de enige bron van proteïnen; ook in plantaardige voedselbronnen zoals noten, zaden, fruit zoals bananen en avocado´s en peulvruchten zitten genoeg proteïnen voor de mens. 

 

Tips om meer groenten te eten 

Groenten eten we elke dag en de meesten doen dat met plezier omdat het gewoon lekker is. Omdat de huidige samenleving voor meer ziektegevaren zorgt is het belangrijk om tegenwoordig meer groenten dan anders te eten. Dat kan in de vorm van smoothies; maak zelf een fruitsmoothie met bananen en doe er spinazie, bleekselderij of boerenkool bij. Je kunt groenten ook als snack eten in plaats van chips; leg ´s avonds kerstomaatjes, wortel, bleekselderij, paprika en komkommer op een schaaltje, doop het in yoghurt of pindasaus en je hebt een heerlijke snackmenu. Verder is het een goed idee om tweemaal per dag warm te eten zodat je tweemaal per dag groenten eet. Op deze manier is het een koud kunstje om je groenteconsumptie te verhogen van de aanbevolen 200 gram naar minstens 500 gram per dag.