Waterkers ontgift de lever en verlaagt stress.

Waterkers is een medicijn in de fytotherapie, de door wetenschap ondersteunde kruidengeneeskunde. Dat komt onder andere omdat een ons waterkers 208% van de ADH aan vitamine K bevat, er 106% ADH voor vitamine A in zit en 72% van de ADH voor vitamine C. Dat zijn geneeskrachtig hoge percentages!


Leverontgifting

In de fytotherapie wordt waterkers gebruikt om de lever te ontgiften. Het is een onderdeel van voorjaarskuren. De lever wordt van gifstoffen ontdaan, waardoor het zijn functie beter kan uitoefenen. Een slecht werkende lever vergroot de kans op oedemen, eczeem, acné, jicht en artrose. Sommige vormen van migraine hebben met slecht werkende lever te maken. Ook voor de nieren werkt waterkers goed; het zorgt ervoor dat vocht sneller uit het lichaam wordt afgevoerd.


Tegen kanker

Waterkers bevat omega 3 en omega 6 vetzuren. Daardoor is het een anticarcinogene of kankersbestrijdende groente. Samen met de ontgiftende werking op de lever maakt dat waterkers tot een kankerwerende groente!  Vooral baarmoederhals-, prostaat- en longkanker worden door waterkers tegengegaan. Verder is het goed bij leukemie ook bloedkanker genoemd. Er is nog een reden dat waterkers goed werkt tegen kanker; er zitten isothiocyanaten in die de apoptose of plotselinge dood van een kankercel bevorderen.


Goed voor spijsvertering

Waterkers werkt spijsverteringsbevorderend. Je kunt het inzetten bij anorexia, indigestie, diarree, maag- en darmkrampen, misselijkheid, braken, de hik, constipatie, prikkelbaredarmsyndroom & gastritis of maagwandontsteking.  

Bij stress

Er zijn zelfs geestelijke ziekten die met waterkers bestreden worden zoals stress, nervositeit, concentratieproblemen, vergeetachtigheid, en slapeloosheid. Vitamine K en omega 3 helpen hierbij vooral. Waterkers kun je door een salade doen of als bijgroente opeten. Genees smakelijk!