Paprika´s kunnen tegen diabetes type 2 en kanker beschermen!

Thomas Dijkman published an updated article in English about the medicinal use of bell pepper

Ten eerste is het belangrijk om te melden dat paprika´s tot de meest bespoten groenten horen! Eraf wassen helpt echt niet, geloof geen autoriteit die dat zegt. Iedereen begrijpt dat pesticiden op de grond terecht komen en via de wortels in de plant worden opgenomen. Bovendien kunnen gifstoffen zelfs door het dunne schilletje van de paprika in deze groente komen. Daarnaast is de paprika een nachtschadeplant; dat betekent dat mensen met auto-immuunziekten zoals reuma en ziekte van Crohn deze groente moeten mijden. Voor alle andere mensen kan de biologisch-dynamische paprika erg gezond zijn.

Tjokkievol vitamine A

In 100 gram paprika´s zit 213% van de ADH aan vitamine C en 101% van de ADH aan vitamine A. Het bevat namelijk ruim 30 verschillende carotenoïden, waaruit het lichaam vitamine A aanmaakt. Verder zitten er tientallen fytonutriënten in zoals  en het aminozuur cysteïne, een aminozuur dat zeer belangrijk is voor het lichaam. De ruime bemetenheid aan voedingsstoffen zorgen ervoor dat de kans op het krijgen van hart- en vaatziekten en diabetes type 2 aanzienlijk verminderd wordt.


Tegen vrije radicalen

De vele voedingsstoffen helpen om vrije radicalen te bestrijden. Deze vrije radicalen kunnen DNA-schade en kanker veroorzaken. Daarnaast zitten er veel vezels in het paprikaatje. Dat betekent dat het een goede groente is om obesitas mee te bestrijden.

Lust het rauw!

Hoe eet je een paprika het liefst? Rauw! Fransen kunnen een prachtige vegetarische salade maken, die ze crudité noemen, daar hoort paprika in. Verder is het gewoon ideaal snoepgoed of snackfood. Een schaaltje paprikareepjes op de borreltafel zetten is een gezond en lekker idee. Als je iets meer tijd hebt in de keuken kun je paprika´s grillen in de oven. Dat is eveneens dé manier om ze te schillen. De schil wordt zwart en kun je eraf schrapen nadat ze een kwartiertje in de oven hebben gezeten. Gegrilde paprika´s zijn een delicatesse! Je kunt ze op een bord opdienen als een paprikacarpaccio! Genees smakelijk!