De mysterieuze ziekte van Morgellons ontrafeld

Wetenschappers hebben lang gemeld dat Morgellons disease of Morgellonsziekte een inbeelding was. Men noemde het ‘’delusional parasitosis’’, wat vertaald kan worden als “parasitaire zinsbegoocheling”. Tegenwoordig zijn er wetenschappers die het onverantwoord vinden om  deze ziekte als een illusie aan te merken aangezien patiënten met Morgellons een infectie vertonen die vergelijkbaar is met de ziekte van Lyme. Dat betekent, onder andere, dat de infectiebron af en toe lijkt onder te duiken om later weer op te leven.


Exogene vezels in menselijke lichamen

Op dit moment staat de wetenschap in deze bevinding: er worden vezels in het menselijk lichaam aangetroffen die daar niet thuis horen. Deze vezels zijn van menselijke, plantaardige of synthetische aard. Deze vezels zorgen voor problemen zoals jeuk en infectie. Het blijft voorlopig een raadsel waarom sommige mensen hier last van hebben, en dat al eeuwenlang. Het lijkt geen veel voorkomende ziekte te zijn. Maar er er zijn andere uitgangspunten. Het is bekend dat mensen met deze ziekte soms overgaan tot zelfmoord omdat de jeuk zo ernstig is. Mensen schamen zich ervoor omdat hun huid er lelijk uitziet en ze zich radeloos voelden want onbegrepen door artsen. Daardoor zou de huid ook maatschappelijk gezien ‘’onderhuids’’ floreren.
Sommige mensen zeggen dat veel meer mensen deze ziekte hebben maar dat de diagnose vaak verkeerd wordt gesteld. Morgellons kan ook als symptomen hebben: misselijkheid, hoofdpijn, artrose, depressie. Het is een ziekte die moeilijk te vangen is. Daarnaast zij er mensen die zeggen dat  Morgellons een soort biologisch wapen is. De vezels zouden in het lichaam elkaar vinden en een constructie vormen met gebruikmaking van DNA-structuren(van fruitvliegjes) en daarmee zou het een soort entiteit zijn, waarvan de consequenties onoverzienbaar zijn. Dat laatste ziensbeeld is meer een angstbeeld dat geschapen wordt, door mensen als Harald Kautz Vella, en er moet hard bewijs zijn om dergelijke claims te onderschrijven. Dhr Kauts Vella heeft er niet één hard bewijs; zijn theorie bestaat vooral uit verhalen, narratologie.

Exogene voorwerpen in het menselijk lichaam

Er zijn voorbeelden van mensen die tientallen jaren lang met naalden in hun lichaam hebben

Lees het hele artikel in her februarinummer van de Groentesoos, of wacht tot de gratis PDF online staat.