Shiitake, verbeter jezelf, begin bij je immuunsysteem.

Thomas Dijkman published an updated article in English about the medicinal use of shiitake.

Deze culinair verantwoorde paddenstoel werkt uitstekend tegen bacteriën, virussen en schimmels. Shiitake helpt het immuunsysteem significant te verbeteren. Hierdoor wordt het lichaam meer weerbaar tegen allerlei ziekten, vooral die met een verminderd werkend immuunsysteem te maken hebben. 

Voorbeelden van ziekten waarbij shiitake goed werkt zijn: acute virale infecties, griep, herhalende verkoudheden, herpes simplex type -infecties, genitale wratten, HIV-positiviteit, allergieën zoals voedselallergie en artritis.


Shiitake en kanker

Shiitake kan helpen bij kanker. Onder strikte voorschriften van artsen kun je kanker behandelen met het inspuiten van gezuiverde lentinaan uit shiitake. In ieder geval is bewezen dat mensen die elke dag 100 gram geconcentreerd shiitakepoeder eten, minder kans hebben op kanker.


Multi-inzetbare geneeskracht 

Shiitake kan, net zoals omega 3, triglyceridenniveaus in het lichaam verlagen. Een verhoogd triglyceridenniveau betekent dat men meer kans heeft op diabetes, obesitas en hart- en vaatziekten. Verhoogde triglyceridenniveaus ontstaan vooral door het eten van witmeelproducten en suiker. Op deze manier werkt het eten van shiitake voorkomend bij onder andere: aderverkalking, trombose, beroerte en hoge bloeddruk.


Lever

Shiitake is goed tegen hepatitis of leverontsteking. Het is in staat om een leverontsteking te genezen en kan het ook voorkomen.

Afrodisiacum

Shiitake is een prima middel om frigiditeit en impotentie op te lossen; het is zowel stimulerend voor het sexleven van de man als dat van de vrouw. De hormoonbalans wordt door shiitake beter geregeld. Dat komt met name door vitamine B2 en lenthioïne in shiitake. Hierdoor wordt namelijk de bloedcirculatie verhoogd. Bovendien zorgt n-nitrocysteïne ervoor dat de potentie verhoogd wordt.

Shiitake kun je in gedroogde en verse vorm kopen. Het is te verwerken in vele maaltijden. Genees smakelijk!

Lees hier een meer uitgebreid artikel over de geneeskracht van shiitake.