Vaste moestuin

De informatie die je hieronder vindt is uniek in zoverre dat het nooit aan je zou worden verteld door een tuinwinkelmedewerker. Ook lees je dit soort informatie niet in magazines. De meeste planten zijn namelijk vaste planten, planten die zichzelf uitzaaien of wilde planten en daar verdienen bedrijven niets aan. Daarom wordt deze kennis alleen gedeeld door mensen die van eerlijke, gezonde, goedkope voeding houden. 

Maak een vaste moestuin

Een moestuin onderhouden is leuk, lekker en gezond maar kan wel erg veel werk kosten. We hebben het al druk genoeg en kunnen niet ook nog eens zes dagen per week urenlang in de moestuin werken. Daarom is het goed dat er een keuze-arsenaal uit makkelijke moestuinplanten bestaat. Als je al deze planten in je tuin zou hebben staan, zou je dagelijks lekkere salades en allerhande kruidige aanvullingen op je maaltijd vers kunnen plukken.

Rucola

Rucola is een slaplantje dat in Nederland in het wild groeit, zelfs in grote steden zoals Amsterdam. Het plantje groeit gemakkelijk. Onder de grond breidt het zijn wortels uit en groeit zo verder. Daarnaast brengt het vele zaadjes voort waardoor het zich verspreidt in zijn directe omgeving. Rucola houdt van volle zon en vochtige grond. In de natuur groeit deze plant graag langs het water.

Munt

Munt is een lekker kruid. Je kan muntblaadjes als slablaadjes gebruiken of je kunt ze als theekruid bereiden. Het mooie aan munt is dat het makkelijk groeit. Sommige mensen zeggen dat het makkelijk al je planten in je tuin overneemt maar dat is grote onzin. En zelfs als het waar zou zijn dan is een tuin vol munt een nastrevenswaardig doel. Munt verspreidt zich in de loop der jaren erg langzaam maar gestaag door de tuin.

Bloedzuring

Bloedzuring is een soort een soort snijbiet. Het plantje maakt altijd nieuwe bladeren aan, ook in de winter. Als je de bloedzuring goed vrijhoudt van gras en onkruid, kan hij een mooie grote bos worden. Het is raadzaam om enkele bloedzuringplantjes te nemen. Een enkel bloedzuringplantje levert te weinig blaadjes op om een maaltijd van te bereiden.Eeuwig moes

Eeuwig moes is een koolsoort. Het is een bladkool. Bladkool kun je uitstekend door een groentemix mengen. Eeuwig moes groeit gemiddeld zo´n 40 jaar en dat is voor een koolsoort uniek want de meeste kolen groeien maar één jaar. Als eeuwig moes bloeit dan sterft hij in de maanden erop af.

Lavas

Lavas wordt een erg grote plant. In de winter verdwijnt de plant helemaal om in de lente in volle glorie op te bloeien. Lavas groeit prima in de volle zon. Lavas levert erg veel smaakvolle blaadjes op. Mensen die geen zout gebruiken op doktersadvies hebben veel baar bij lavas omdat deze plant het eten smaak geeft.

Rozemarijnstruik

Rozemarijnstruik houden van de volle zon. Het is een plant die aan de Middellandse Kust groeit. Daarom zal deze plant het niet makkelijk doen in koude, natte hoekjes van de tuin. Een stuk tuin grenzend aan een muur is ideaal voor de rozemarijnstruik.

Lavendelstruik

Lavendelstruik groeit veel in Noord-Frankrijk. De plant groeit in Nederland uitstekend in de volle zon en de halfvolle zon. Het is een goede plant om in een pot te doen.