Venkel, een natuurlijk borstvergrotingsmiddel

Wist je dat venkelpoeder prima in paardenstallen en hondenasiels op de grond kan worden gestrooid tegen luizen? Venkel is een natuurlijk fris antivlooienmiddel. In de Indiase geneeskunde, de Ayurveda en bij de Romeinen, was venkel bekend als medicijn bij oogziekten. Het bijzondere aan deze oude kennis is dat uit hedendaags onderzoek blijkt dan venkel inderdaad goed is bij glaucoom. Men deed onderzoek op dieren want onderzoek bij mensen wordt zelden gedaan, of men wacht er erg lang mee.


Venkelthee bij flatulentie

Verder is venkel ontzettend goed bij flatulentie. Het brengt de ingewanden tot rust. Hiervoor kun je venkelthee drinken of gewoon venkel als groente eten. Venkelthee is bij vele biologische winkels en soms zelfs op de biologische afdeling van de supermarkt te koop.


Goed voor borstweefsel

Venkel is een fyto-oestrogeen. Vrouwen kunnen het gebruiken om hun borsten te vergroten! Ja, want venkel eten zorgt ervoor dat er meer borstweefsel wordt aangemaakt. Daarnaast is het een middel wat wordt gebruikt door moeders die te weinig borstvoeding produceren; anethol in venkel stimuleert zowel borstweefselaanmaak als de moedermelkproductie. Anethol is een bijzondere stof, want uit wetenschappelijk onderzoek blijkt eveneens dat het de aanwezigheid van kankertumors bestrijdt en dat het de lever helpt om te ontgiften.


Tegen huilende baby´s

Baby´s kunnen urenlang achtereen huilen. Dat kan als oorzaak hebben: darmkolieken Deze kunnen pijnlijk zijn voor het kleine babylichaampje. Venkelzaadolie vermindert darmkolieken. Het is een veilig middel zonder bijwerkingen. Geef het de baby en als het ophoudt met huilen, weet je waar het aan lag!

Verder heeft venkel een frisse smaak. Venkelzaad wordt gebruikt in natuurlijke mondverfrissers. Venkelthee is uiteraard ook goed voor een frisse mond, net als kauwen op een venkelzaadje. Genees smakelijk!

Lees hier een uitgebreid rtikel over de geneeskracht van venkel.