Spruitjes maken je gezond, gelukkig en kankervrij. 

Spruitjes zijn lekker. Als een kind niet van spruitjes houdt, komt dat omdat zijn ouders niet kunnen koken. Een spruitje moet namelijk hooguit 5 minuten gekookt worden; dan is hij op zijn lekkerst en bovendien behoudt hij dan alle voedingsstoffen


Voedingswaarde

88 Gram spruitjes levert al tweemaal zoveel vitamine K op als de ADH. Verder zit in deze zelfde hoeveelheid 125% van de ADH aan vitamine C. Ook bevat het spruitje veel kalium, ijzer, fosfor, mangaan, molybdeen, magnesium en calcium. Ook zit er veel tryptofaan in, het aminozuur dat verantwoordelijk is voor het geluksgevoel in de mens.

Lichaamsreiniging

Spruitjes reinigen het lichaam van kankerverwekkende stoffen; vooral glucosinolaten zijn daar verantwoordelijk voor. Ook de vitamine A, C en E, die de sterkste antioxidanten onder de vitaminen zijn, zorgen voor een kankerbestrijdende werking omdat ze chronische oxidatieve stress tegengaan. Het krijgen van celschade en DNA-schade, wat tot kanker kan leiden, wordt mede voorkomen door deze vitaminen, maar nog veel meer door de aanwezige omega 3 en 6 vetzuren in het spruitje! Als je meer over de gezonde werking van deze essentiële vetzuren wilt weten, lees dan het boek ´het verzwegen verhaal over kanker´ van Brian Peskin. In het kort komt het hierop neer: Omega 3 en 6 nestelen zich in de celwanden van iedere lichaamscel en laten zuurstof toe. Omdat we niet genoeg omega 3 en 6 binnen krijgen, krijgt de cel te weinig zuurstof en kan veranderen in een kankercel. Dat komt onder andere omdat we teveel margarine, frituurvet en geharde plantaardige oliën eten die van gezonde voedingsstoffen zijn gespeend. Daarom moeten we teruggaan naar het gebruik van notenoliën, of onze maaltijd verrijken met hennepolie. Ook het eten van omega 3 en 6 -houdende groenten zoals spruitjes kan ons helpen kanker, ´s mensheids nummer één moordenaar, buiten de deur te houden.

 Met roomkaas

Spruitjes zijn lekker met roomkaas. Leg roomkaas op je bord. Doe er gekookte spruitjes over! Hmmmm! Genees smakelijk!