De filosofie

Genezen met groenten betekent niet dat je nooit meer naar de dokter hoeft. Gezond eten is slechts één van de manieren om ziekten te voorkomen. Eigenlijk moet je het andersom stellen: Ongezond eten is slechts één van de oorzaken dat we ziek worden. Blikvoer is bewezen ongezonder en  vers voedsel vele malen gezonder. Geraffineerde suiker en witmeelproducten werken negatief op de algehele gezondheid. Als je blikvoer, pakjes, potjes, doosjes en diepvriesproducten laat staan en er vers voedsel voor in de plaats eet, neem je beduidend meer nutriënten tot je. Witmeelproducten en suiker zijn lastig voor het lichaam om te verteren.

Er zijn mensen die één van de volgende vragen stellen:  

  • Hoe kan je nu genezen met groenten?
  • Is het gevaarlijk om met groenten te genezen?
  • Kun je niet beter gewoon naar de dokter gaan?

Deze vragen worden hieronder beantwoord.

 

Hoe kan je genezen met groenten?

Als je naar een arts gaat en deze vertelt je dat je een ziekte hebt dan kun je met medicijnen de symptomen van deze ziekte bestrijden. De medicijnen werken effectief, maar bestrijden de gevolgen van een ziekte; ze nemen de oorzaak niet weg. Soms is dat genoeg om het lichaam de ruimte te geven voor herstel, maar lang niet altijd. Door de nadruk in je voedingspatroon te leggen op bepaalde groenten kun je de oorzaak van een ziekte wegnemen. De geneeskracht van groenten kun je als aanvulling zien op de medicijnen; zo voorkom je dat je een tweede keer dezelfde ziekte krijgt.

 

Is het gevaarlijk om met groenten te genezen?

Er zijn mensen die zeggen dat medicijnen veel beter werken dan groenten en dat het onzin is dat je met groenten kunt genezen. Dat is een misvatting. Groenten zijn vrijwel altijd onschadelijk en hebben wel degelijk positieve, genezende eigenschappen voor ons lichaam. Elke groente heeft weer andere geneeskrachtige eigenschappen. Medicijnen werken uiteraard een stuk sterker dan groenten maar hebben ook veel meer bijwerkingen. Dat maakt medicijnen juist gevaarlijker dan groenten. Je moet het eigenlijk zo zien: elk medicijn is hooguit een tijdelijke oplossing. Je kunt middels groenten werken aan een permanente oplossing van een ziektebeeld. Als het gaat om het genezingsproces dan kunnen groenten medicijnen aanvullen. Wat voorkomen betreft zijn groenten veel effectiever dan medicijnen. Zelfs voor ziekten waarbij de reguliere geneeskunde vindt dat je de rest van je leven medicijnen moet slikken, is het te overwegen om groenten te eten met dezelfde medicinale kwaliteiten. 

 

Kun je niet beter gewoon naar de dokter gaan?

Het staat iedereen vrij om naar de dokter of huisarts te gaan; sterker nog, dat zullen de meeste mensen doen. De artsen geven echter niet op alle vragen een antwoord. Sommige mensen zitten met een probleem waarmee ze al naar tientallen artsen zijn geweest en geen arts kan het oplossen. Deze mensen zijn vaak aangewezen op de alternatieve geneeskunde. Er zijn zeer vele goede alternatieve therapieén maar er zijn ook mensen die misbruik maken van een rondzoekende patiënt. Iemand die de geneeskracht van groenten optimaal wilt gebruiken kan het beste naar een fytotherapeut gaan; deze weet alles van de geneeskracht van groenten, fruit, kruiden en geneesplanten.