Boerenkool werkt tegen hersenziekten en kanker

Boerenkool is waarschijnlijk de meest gezonde groente die er bestaat! Hij is lid van de brassica oleracea-familie, net als spruitjes, broccoli, bloemkool en mergkool. Sommigen noemen het superfood anderen zeggen: het is gewoon lekker. Nummer één is deze groente in zijn ADH voor vitamine K. 250 gram boerenkool levert een duizelingwekkend getal van 2600% van de ADH aan vitamine K op. Dat maakt het het meest nutritieve breinvoedsel. Vitamine K is namelijk zeer gezond voor de hersenen. Het kan degeneratieve hersenziekten zoals Alzheimer, Parkinson en dementie vertragen, tot stand brengen en zelfs genezen! In een kwart kilootje boerenkool, een hoeveelheid die in een maaltijd past zit tevens 700% van de ADH aan vitamine A en 180% van de ADH voor vitamine C. Verder bevat 250 gram boerenkool 52% van de AH voor mangaan, 20% van de ADH voor koper en 20% van de ADH voor calcium. Boerenkool ís dus gewoon, zonder meer supervoedsel.


Waarom bestrijdt boerenkool kanker? 

Er zijn 4 redenen waarom boerenkool een kankerbestrijdende groente is:  

  • 1 Er zitten antioxidanten in.
  • 2 Er zitten ontstekingsremmende stoffen in.
  • 3 Het bevat glucosinolaten.
  • 4 Het bevat omega 3 en 6 vetzuren.

Deze laatste categorie is de belangrijkste reden waarom het kanker bestrijdt. Een Duitse Nobelprijswinnaar uit de jaren 30 van de vorige eeuw, wist al waarom. Reeds in die tijd at men margarine, een transvet dat in tegenstelling tot roomboter, geen omega 3 en 6 vetten bevat. Hierdoor krijgen cellen te weinig zuurstof en kunnen ze in een kankercel omslaan. Lees Brian Peskin voor meer informatie hierover.

Tegen welvaartsziekten

De hoge waarden voor vitamine K en andere fytonutriënten maken boerenkool een uitstekend middel om de welvaartsziekten diabetes, kanker en obesitas te voorkomen. Je hebt misschien nog nooit boerenkoolsap gedronken. Dat kun je met een juicer zelf maken. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat boerenkoolsap de aders schoonhoudt! Gebruik daarom veel boerenkool en genees smakelijk!

Lees hier een uitgebreider artikel over boerenkool.