Beatrixpark wandeling

Het Beatrixpark is aangelegd naar aanleiding van de organisatie van de Floriade in 1975. Eén van de hoogtepunten uit dit park is een traditionele kruidentuin zoals die vroeger alleen rondom kloosters en soms bij landhuizen en grote boerderijen te vinden was. Deze kruidentuinen werden met een duidelijk doel aangelegd. Men wilde een voorraad aanleggen van planten die de mens tot hulp kunnen zijn. De kruidentuin wordt thans onderhouden door een groep vrijwilligers. 

Wat vertellen de planten ons?

Tijdens de wandeling zult u uitgebreid zich vergapen aan de vele kennis, wijsheid, weetjes en feiten die achter deze planten schuil gaat. Behalve de kruidentuin is het Beatrixpark een terrein bij uitstek om te zien of er wat voor wilde groenten er groeien. Het Beatrixpark is gelegen in het stadsdeel Oud-Zuid en de wijk Rivierenbuurt. Het is op loopafstand van Station RAI. Station Zuid is een klein stukje verder maar ook erg dichtbij. Verder kunt u dit park met tram 5 bereiken. 

Prijs per persoon: 20 euro 

Duur: anderhalf uur

Beschikbaar vanaf 1 april tot 1 december 

Wandeling Beatrixpark, Rivierenbuurt

Bereikbaar via NS en metrostations Amsterdam RAI en Amsterdam Zuid. Ook bereikbaar met lijn 5.

We spreken af voor de ingang van het Beatrixpark aan de Diepenbrockweg tegenover de kruising met de Herman Heijermansweg. Daarna lopen we 100 meter naar de hoofdingang van de kruidentuin. Het Beatrixpark grenst aan het tentoonstellingscentrum RAI in Amsterdam.

Als u een wandeling wilt boeken mail dan naar: camerathomas@gmail.com