Knoflook pakt vermoeidheid aan en voorkomt een hartaanval

Knoflook werd al gebruikt door de oude Egyptenaren, Grieken en de Romeinen. In het antieke Egypte aten de pyramidebouwers dagelijks rauwe knoflook omdat dat veel kracht geeft. Knoflook heeft in de oudheid altijd dienst gedaan om demonen te verdrijven. De demonen verdwenen al als je knoflook ophing! Wetenschappelijk onderzoek bevestigt deze visie, maar dan moet je wel begrijpen wat demonen zijn; demonen zijn ziektekiemen! En knoflook is een natuurlijk antibioticum.


Eet knoflook, geen preparaat

Dialyldisulfide is de stof waarvan wetenschappers denken dat ze het meest werkzaam is, samen met allicine. Daarom worden deze stoffen in geurloze knoflookpreparaten gedaan. Wat wetenschappers over het hoofd zien, doordat ze niet in staat zijn om het te meten is het volgende: de stoffen in knoflook versterken elkaar in werking; ze hebben een synergetische werking. Daarom zal een overvloed aan slechts één of twee stoffen niet genoeg zijn om de gezondheid te bevorderen.


Hoe vermijd je knoflookhuim?

Knoflook eten heeft de mondgeur als bijwerking. Je kunt peterselie en andere groene kruiden gebruiken om de geur teniet te doen. In landen zoals Italië en Zuid-Korea gebruikt men gemiddeld 12 knoflookteentjes per dag. Dat is ook een oplossing; als iedereen knoflook eet, ruik je elkaars knoflookadem niet.3

Geneeskracht

  • Knoflook werkt ontstekingsremmend; het is goed bij obesitas.
  • Diallydisulfide helpt ijzer beter op tre nemen; het is goed bij vermoeidheid en bloedarmoede.
  • Knoflook doet cholesterolaanslag in de bloedvaten verdwijnen en is daarom goed bij aderverkalking en hart- en vaatziekten.
  • Knoflook is een natuurlijk antibioticum en daarom goed bij griep en verkoudheid.
  • Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt de werkingen van knoflook binnen 1 minuut verdwijnen in de magnetron.
  • Knoflook is goed bij kanker omdat er dialyldisulfide en omega 3 vetten in zitten.

Laat je knoflookangst varen, verrijk je eten. Genees smakelijk!

Lees hier een uitgebreider artikel over knoflook.