Snijbiet, een detoxgroente tegen diabetes en goed voor de botten!

In een ons snijbietblad zit maar liefst 692% van de ADH aan vitamine K! Vitamine A zit er met 204% in. Dezelfde hoeveelheid bevat nog eens 50% vitamine C. Ook ijzer zit er veel in snijbietblad; 22.5% per 100 gram. Koper en magnesium zitten er met 20% van de ADH in. Als deze percentages zijn enorm hoog en daarnaast beschikt snijbietblad nog eens over 13 belangrijke polyfenolen.  Het komt erop neer dat snijbietjes ontstekingen remt; het zit namelijk boordevol met antioxidanten. Het helpt de welvaartsziekten diabetes, kanker, obesitas en hart- en vaatziekten te voorkomen, en zoals je weet is voorkomen belangrijker dan genezen!


Detox

Door zijn hoge voedingswaarde is snijbiet een ideale detoxgroente. Het lichaam ontgift door de betalaïnen die het bevat en het immuunsysteem wordt versterkt door de ontstekingsremmende werking. De belangrijkste ziekte die met snijbiet kan worden behandeld is Alzheimer. Deze degeneratieve hersenziekte wordt veroorzaakt door vitamine K-gebrek. Een beginnende Alzheimer kan zelfs omgekeerd worden en genezen door snijbieten. Want de schade die aan de neuronen wordt aangebracht vermindert, en wordt gestabiliseerd, zodat de hersenen een kans op herstel krijgen.


Diabetes en snijbiet

Verder is de snijbiet goed voor mensen met diabetes. Er zitten vezels in die ervoor zorgen dat het bloedsuikerniveau niet teveel stijgt. Bovendien stimuleert deze groente de celgroei van de alvleesklier; een beschadigde alvleesklier is meestal de basisoorzaak voor het ontstaan van diabetes.

Snijbiet voor botten

Daarnaast is snijbiet goed voor de botten. Het is een misvatting dat je daarvoor veel melk moet drinken; in landen waar ze weinig melk drinken, zoals Portugal en China, zijn relatief veel minder botbreuken dan in Nederland, waar de melk te rijkelijk stroomt. Botopbouw kan alleen gebeuren als calciuminname gepaard gaat met vitamine K en magnesium; daarom is snijbiet extra goed tegen osteoporose. Eet lekker vaak snijbieten, het is supergezond! Genees smakelijk!