Deze fietstocht is al geweest!

23 November 2014 organiseert Thomas de fietstocht Wild en eetbaar door Zuid-Amsterdam.  

We gaan kijken wat voor eetbare planten er begin winter allemaal nog groeien. Meld je aan op camerathomas@yahoo.com

Prijs is 15 euro. De tocht duurt ongeveer 2 uur.

Verzamelen op het Henriette Ronnerplein om 13.00 

Momenteel hebben zich 5 mensen aangemeld! 

 

Benodigheden:  

  • Fiets
  • Fotocamera,
  • Pen en notitieblok
  • Regenpak (want je weet maar nooit)
  • Laarzen of stevige schoenen
  • Plastic tasjes om wilde groenten in te verzamelen

Meer informatie op camerathomas@yahoo.com

 

Deel deze flyer, zo je wilt! 

Informatie over Thomas Dijkman 

  

Thomas Dijkman werkt al vijf jaar lang als schrijver. Hij combineert dit vak met werkzaamheden als freelance cameraman. Momenteel is hij in Afrika alwaar hij een verslag zal doen van de lokale groentenmarkten en de manier waarop men groente verbouwt.  


Werkzaam in de zorg

In zijn arbeidsverleden heeft Thomas Dijkman veel met de zorg te maken gehad. Hij heeft onder andere gewerkt in het Congrescentrum de RAI in Amsterdam waar hij waarschijnlijk één van de weinige cameramensen was die belangstelling had voor de inhoud van medische lezingen. Amsterdam RAI staat in de medische hoek bekend als middelpunt van de congressen in de reguliere geneeskunde. Daarnaast werkte hij sinds de crisis van 2008 in de gezondsheidszorg, als thuiszorgmedewerker. In deze branche ontmoette hij tientallen cliënten.


Thuiszorg

Naast zijn thuiszorgwerkzaamheden besloot hij zich toe te leggen op het schrijven van artikelen over kruiden en voeding. Hij merkte dat iedere cliënt een aantal boeken over dit onderwerp had, vooral over geneeskrachtige kruiden. Toen besefte hij pas totaal dat iedereen in zijn leven een periode heeft waarin hij of zij grote interesse opwekt voor de geneeskracht van natuurlijke middelen. Gesterkt door deze aansporing ontving hij weldra een nieuwe motivatie van buitenaf; Geert Verhelst vond een artikel over de geneeskracht van peterselie zo leuk dat hij zijn lijvige boek ´Groot Handboek Geneeskrachtige Planten´ opstuurde. Het was het begin van een grondige zelfstudie naar de geneeskracht van de natuur. Hierna kende de schrijflust geen grenzen meer. Dagelijks verdiepte hij zich in boeken, documentaires, wetenschappelijke onderzoeken en artikelen, ook  in het Duits en Engels.


Van artikel tot boek

De zelfstudie mondde uit in ruim 700 artikelen over geneeskrachtige voeding. Vijf boeken zijn niet genoeg om dit bijzondere grote aantal artikelen onder te brengen. Door zijn vele artikelen op internet kwam hij uitgeverij Succesboeken.nl tegen en ontstond er een samenwerking in de vorm van een prachtig boek. Dat is de belangrijke aanleiding geweest waardoor het debuutboek ´De 45 meest geneeskrachtige groenten´ aan het daglicht kon verschijnen. Tom008 is de infoteurnaam van Thomas Dijkman. Deze artikelen zijn hier te lezen. 


Hoofd, hart en handen

Het werken als cameraman voor onder andere de RAI, de Nederlandse televisie en de Telefoongids is het vertellen van een verhaal met ondersteuning van beelden. Schrijven is een verhaal uitbeelden met woorden. Op deze manier zit er weinig verschil in filmen en vertellen. Voor Thomas Dijkman is er een natuurlijke overgang tussen deze twee takken van sport. Zijn affiniteit met de zorg is overduidelijk. Daarbij heeft hij een propedeuse Nederlands, maatschappijleer en onderwijskunde op HBO-niveau en heeft hij filosofie gestudeerd. Deze studie werd onderbroken doordat hij aan de slag ging als cameraman. Hoewel hij zeer geïnteresseerd is in de dieper liggende gedachten van de mens, heeft hij een hands-on mentaliteit. Hoofd, hart en handen moeten in balans zijn.