Hortus Botanicus Amsterdam

De Hortus bestaat al ruim 375 jaar. Het is een prachtige tuin. Er zal een kort verhaal over de historie van deze botanische tuin worden verteld. Van oorsprong groeien hier veel medicinale planten. De planten werden gebruikt om medicijnen van te maken. De traditie om geneesplanten te kweken heeft de Hortus in ere gehouden. Daarnaast groeien er tropische planten. De Hortus heeft veel tropische fruitsoorten met medicinale werking in de tropische kas staan. 

Wat gaan we zien?

Tijdens de wandeling krijgt u verschillende verrassende medicinale werkingen te horen van bijvoorbeeld de nonistruik, de kokospalm, bananenbomen en rambutan. Ook zullen we langs de Europese kruidentuin lopen als het mooi weer is om daar enkele juweeltjes uit te lichten. Na anderhalf uur zult u uw algemene kennis over geneesplanten behoorlijk hebben uitgebreid. 

Wat kun je verwachten tijdens de Hortuswandeling?

Er is een uitgebreide Europese kruidentuin met de belangrijkste planten uit onze regio. Daarnaast zijn er drie interessante kassen. In de Hortus kun je tegenwoordig veel tropische eetbare gewassen vinden en deze hebben allemaal een medicinale werking. En passant ziet u schitterende vlinders uit Zuid-Amerika en zult u te weten begrijpen waarom in tropische gebieden meer vlinders leven dan in Nederland.

Als u een wandeling wilt boeken mail dan naar: camerathomas@gmail.com

Prijs per persoon: 25 euro, inclusief toegangskaartje voor 8.50 euro

De maximale groepsgrootte voor de Hortuswandeling is 6 personen.

Duur: Anderhalf uur,

Beschikbaar: Het hele jaar

Bereikbaarheid OV: tram 9 en 14

We spreken af voor de ingang van de Hortus.