Uien zijn gezond voor immuunsysteem, hart en botten.

Uien stonden in het oude Griekenland bekend als afrodisiacum. De uienplant komt kaarsrecht op uit de grond; dat is volgens de signatuurleer, de leer die zegt dat de uiterlijke plantkenmerken de medicinale werking onthuld, een teken dat het sexleven gestimuleerd wordt door de ui. Het is een zeer gezonde plant meet bovengemiddeld voor polyfenolen, vitamine C, B6 en B11, en het bevat de mineralen molybdeen, mangaan en kalium plus het aminozuur tryptofaan; de rijkdom aan voedingsstoffen kunnen een reden zijn dat uien goed zijn voor het hele lichaam.


Antibioticum

Uien worden al lang gebruikt in de volksgeneeskunde om bacterie-infecties, astma, hoest en verkoudheid tegen te gaan. Het is een bewezen natuurlijk antibioticum. Je hoeft maar een halve ui op je nachtkastje te leggen en de polyfenolen uit ui houden heel je nacht je neus open bij verkoudheid.


Kanker

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt bovendien dat het een- of tweemaal per week eten van uien kankers van de prostaat, het strottenhoofd, de darm en de eierstokken tegengaan. Voor mondkanker geldt dat de ui dagelijks moet worden gegeten om het risico erop te verkleinen.


Hart

Ui is goed voor hart en bloedvaten. Een ui eten verlaagt het risico op bloedklontering en daarom het risico op een hartaanval.

Botten

Verder zijn uien goed voor de botdichtheid. Het wordt aangeraden aan vrouwen in de menopauze omdat zij een grotere kans tot osteoporose hebben. Ook het weefsel wat tussen de botten zit is gebaat bij ui; Ui is goed voor het bindweefsel. Bloedvaten, longen, de milt, zenuwen en spieren zijn omgeven met elastisch bindweefsel. De gewrichten en kapsels tussen de gewrichten kunnen steviger worden gemaakt door uien te eten. Het is met name goed bij reumatoïde artritis, een ontstekingsreuma. Onionine A is één van de stoffen die witte T-cellen ondersteunt en het immuunsysteem versterkt.

Eet de ui dagelijks; hij past bij elk gerecht! Genees smakelijk!