Workshop gezond eten op je werk

Kennis over gezond voedsel draagt bij aan het welzijn in de maatschappij.

Voor wie is deze workshop bedoeld?

Deze workshop is bedoeld voor deelnemers iedere organisatie waar mensen werken zoals bedrijven, instituten en instellingen.

Doel van de workshop

De werknemer leert hoe je gezond kunt eten zowel thuis als in een restaurant. Na afloop beschikt de deelnemer over basisprincipes van het zelf samenstellen van een voedingsrijke maaltijd op het werk. De werknemer beschikt na de workshop over meer parate basiskennis dan voorheen ten aanzien van wat goed voedsel is voor de mens en wat niet. 

Methode

We hanteren de workshopvorm om mensen te onderwijzen over hoe je dagelijks genoeg voedingstoffen tot je kan nemen in een arbeidsomgeving. We proberen vooral te motiveren om bewust te worden van het brede belang van gezonde voeding. We wijzen er bijvoorbeeld op dat gezond voedsel de stemming positief beïnvloedt. Het algehele beeld dat bij de werknemer moet ontstaan is dat een gezond leven beter is voor je sociale leven en voor het behalen van je ambities.

Wat gaan we doen?

We gaan enkele eetgewoontes onder de werknemers onderzoeken op hun gezondheidsvoor- of nadelen. Daarnaast zullen we een uitgebreid pakket aan mogelijke maatregelen aanbieden om in de pauzes van de werkzaamheden een voedingsrijke maaltijd samen te stellen. De workshop is erop gericht om een maaltijd binnen korte tijd te kunnen bereiden. Aan het eind van de workshop zullen we enkele simpele doch lekkere en voedzame maaltijden klaarmaken die tijdens de lunch kunnen worden gegeten.

  • De workshop begint met een inleidende lezing en diavoorstelling.
  • De duur van de workshop is een dagdeel of vier uur.
  • Het maximaal aantal deelnemers is 25.
  • De prijs is 400 euro exclusief BTW.

Wilt u een workshop boeken of heeft u een vraag? Mail dan naar camerathomas@gmail.com