Alle informatie op deze site en is het boek is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Onderzoek naar medicinaal voedsel is relatief nieuw. Deze wetenschap is nog niet op alle terreinen uitgekristalliseerd. Daarom kan het zijn dat de wetenschappelijke informatie vooruit loopt op de medische realiteit.

 

Update 15 juli 2016:

Momenteel ben ik druk bezig om artikelen in het Engels te publiceren op deze pagina van Natural News: http://blogs.naturalnews.com/author/thomas/

Deze artikelen bevatten wetenschappelijke updates over de stand van zaken in Medicinaal Voedselland in 2016. Elk jaar worden groenten meer geneeskrachtig! De artikelen op Natural News worden flink gedeeld. Een artikel is zelfs 400 keer gedeeld in een week. Elk artikel over groente op deze site zal gaan linken naar de Engelstalige artikelen. 

Bekijk hier per groente waartegen deze geneeskracht biedt.  

Lees hier het artikel: Kunnen groenten kanker voorkomen of genezen? Dit artikel is gepubliceerd op 25 juni 2016.

Ik heb in juni 2016 47 filmpjes geüpload in de afspeellijst Geneeskracht van groenten. Per filmpje wordt in 3 a 4 minuten één groente behandeld.  De filmpjes worden prima bekeken. Het filmpje over shiitake was in twee weken al 1500 maal bekeken.

Over elke groente heb ik een filmpje gemaakt. Als je rechts op een groente klikt kun je het filmpje over de groente zien. De filmpjes heb ik zelf gemaakt in juni 2016. Mijn huis heb ik hervoor tijdelijk omgebouwd toteen studio.

Via de filmpjes kan je publiekelijk reageren! Als je een filmpje leuk vind, deel hem dan met anderen!Hedendaagse wetenschap bevestigt traditionele kennis: voedsel is het beste medicijn. 

Sinds eind 2015 is er een pagina op Facebook over de geneeskracht van voedsel.  Hier kun je eenvoudig updates bijhouden over de projecten waarmee ik nu bezig ben. Ik ben bezig met een onderzoek naar voedsel als medicijn en filmprojecten. Daarnaast blijf ik artikelen schrijven.


Medicinaal voedsel

Steeds meer mensen pleiten in het begin van het derde millennium voor het eten van echt voedsel. Dat is een stuk beter dan supermarktvoedsel waarvan het meeste is voorbewerkt. Maar wist u dat er medicinaal voedsel bestaat? Elke verse voedselsoort, fruit, groenten, noten, granen en zaden, hebben medicinale werkingen voor specifieke delen van het lichaam. Sinds de jaren 90 wordt onderzocht hoe medicinaal voedsel de mens tot hulp kan zijn. Wanneer we dat weten kunnen we het voedsel eten dat precies bij ons past. Inmiddels is er al erg veel bekend waar de mensheid mee uit de voeten kan. Thomas Dijkman doet onderzoek naar medicinaal voedsel. Hij voert een onderzoek uit in samenwerking met een arts, hij leest dagelijks wetenschappelijke studies en hij volgt de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van wetenschap op de voet. Daarnaast adviseert hij regelmatig mensen op voedselgebied.

Schema Voedsel Indeling

In dit schema dat is opgesteld door Thomas zie je hoe ons voedsel is opgebouwd. Junk food is dat wat je in de snackbar vindt. Daarin zitten vrijwel geen voedingstoffen en het bevat diverse stoffen waar het lichaam moeite mee heeft. Ze vormen een aanslag op het hele lichaam. Je kan jaren junk food eten maar op een gegeven moment is het lichaam niet meer veerkrachtig genoeg en kan er een reeks aan jaren beginnen waarin je vaak ziek bent. In de supermarkt vind je ook veel junkfood maar vooral geprocesseerd voedsel. Met enkel supermarktvoedsel is die kans ook mogelijk maar minder snel. Geprocesseerd voedsel uit blikken en potjes is echter een stuk minder gezond dan echt voedsel. Echt voedsel is biologisch en komt niet in een verpakking. Het zijn verse groenten, fruit, noten, zaden en granen. Daar kun je zelf voedsel van maken. Natuurlijk kun je ook biologisch brood kopen, valt rauwe melk onder echt voedsel en zijn er diverse ambachtelijke biologische producten die onder echt voedsel vallen. Medicinaal voedsel gaat een stap verder. Dit is echt voedsel wordt specifiek wordt toegepast tegen medische aandoeningen. Op deze manier wordt voedsel gericht medicinaal gebruikt. Medicinaal voedsel wordt ook ´functional food´ genoemd. Deze term is voor het eerst wetenschappelijk gebruikt in 1989 en daarna door vele onderzoekers overgenomen. Light food is een breed begrip.  Het omvat bijvoorbeeld de lichtlichamen van planten die mensen ook assimileren. Maar je kunt ook zuurstof, zonlicht en bloemengeuren onder light food scharen. 

Genezen is gezond blijven 

We zijn vergeten dat voorkomen genezen is. Gezond zijn en gezond blijven is mogelijk, zonder ziek te worden en het genezingsproces te doorlopen. In onze tijd zijn er steeds meer mogelijkheden om ziek te worden. Milieuvervuiling, pesticidengebruik, snel grijpen naar synthetische medicatie, een 40-urige baan, voortdurend overladen worden met informatie; het zijn factoren die de kans op ziekten vergroten. Daarnaast is ongezond eten een belangrijke aanleiding om ziek te worden. We kunnen door supergezond te eten de kans om ziek te worden aanmerkelijk verkleinen.  

 Schakel langzaam om 

Omschakelen van voorgekauwd supermarktvoer naar biologisch-dynamisch koken is niet eenvoudig. Daarom is het devies: Doe het geleidelijk! Schakel langzaam om! Begin met een paar kruiden zelf te verbouwen. Ga niet in één keer overstag. Begrijp dat je lichaam op gewoonten is ingesteld. Wanneer je deze gewoonten al te radicaal omver gooit gaat je lijf protesteren. Langzaam beginnen met bijvoorbeeld eerst alleen biologisch brood, een maand later biologisch fruit, weer een maand later 50% van de groenten biologisch-dynamisch inkopen is een meer verstandige manier om over te schakelen op een gezond voedingspatroon.

Wetenschap en geneeskrachtige groenten

Denkt u dat de wetenschap onderzoekt doet naar de geneeskracht van groenten?

  Ja, veel onderzoek maar dat mogen wij niet weten.   Bij lange na niet genoeg!   Misschien een beetje onderzoek.

 

Beter worden doe je elke dag!